Het ontstaan van Schilderen Op Nummer (Paint By Number)

Het ontstaan van Schilderen Op Nummer (Paint By Number)

De techniek bevat een doek bevat met lichte markeringen in de vorm van nummers op diverse gebieden. Deze nummers corresponderen met een kleur verf. De Paint By Number sets bestaan standaard uit het doek, de bijbehorende genummerde verf en papier of kwastjes.

In 1923 is het eerste patent voor deze techniek ingediend door de Palmer Show Card Paint Company. Het idee is door de medewerker Dan Robbins verder uitgewerkt en in 1951 introduceerde het bedrijf het merk Craft Masters, dat meer dan 12 miljoen sets verkocht. 

Dan Robbins heeft zich laten inspireren door Leonardo Da Vinci. Deze nummerde bepaalde gedeeltes in zijn ‘lege’ schilderijen zodat zijn leerlingen deze kon schilderen met de door hem toegewezen kleuren. Zijn kunstwerken zijn nog steeds te bezichtigen in het Detroit Historisch Museum.

 Dan Robbins Paint By Number | Arty Bee

Het eerste Paint By Number schilderij van Dan Robbins was een Stilleven, afgebeeld onder deze tekst. Hierna ging Dan en zijn team verder met het ontwerpen van vele populaire landschappen. Arty Bee volgt de voetstappen van deze designers, door continue de unieke en prachtige plaatjes om te toveren in een Schilderen Op Nummer set, maar dan met nog wat extra benodigdheden om het schilderij mooi af te lakken en makkelijk op te hangen.

Dan Robbins Stilleven Paint By Numbers - Arty Bee