Stress & angst verminderen met schilderen

Stress & angst verminderen met schilderen

Dagelijkse stress
Het kan voelen alsof het gewicht van de wereld op onze schouders ligt. De vermoeidheid die we voelen van het werk, de problemen waar we dagelijks mee te maken hebben en de overweldigende hoeveelheid prikkels in de drukke steden. Het zijn de kleine dingen die zich opstapelen en in een lawine naar beneden komen. Sommigen wenden zich tot medicatie. Anderen geven het gewoon op. Velen weten niet dat er betere en duurzamere manieren zijn om hIer aan te werken.

Stress verminderen
Waarom laten we stress onze relaties verpesten, als er eenvoudige oplossingen zijn om dit te verhelpen door middel van eenvoudige en vermakelijke activiteiten?

Creatieve bezigheden helpen ons vaak te ontspannen. Het werkt als een uit-knop voor onze (soms overdenkende) hersenen. Daarom is de populariteit van het schilderen op basis van getallen enorm gestegen als een tool om stress te verminderen.

We zijn zo gefocust op de penseelstreken en de kleuren dat we de onbeduidende problemen waar we vroeger zo over gestrest waren, vergeten. De repetitieve bewegingen die we maken bij het maken van kunstwerken geven onze geest rust en ontspanning. Het hebben van een duidelijk doel en een manier om dat te bereiken, ontdoet ons van alle negatieve emoties terwijl we schilderen. Wanneer je namelijk een doel behaalt die je in je hoofd voor jezelf gesteld hebt, wordt het stofje dopamine aangemaakt. Dopamine zorgt er weer voor dat je stress niveau omlaag gaat. Daarnaast word je ook productiever buiten je hobby om.

Het is vrij eenvoudig. Wordt artistiek, wordt creatief en wordt gelukkigger!

Psychologen onderschrijven deze trend actief in de wereld. Schilderen heeft een ontspannend effect dat gunstig kan zijn. Het is vergelijkbaar met het proces van meditatie. Wanneer je schildert op basis van getallen, oefen je het deel van de hersenen dat de emoties beheerst. Je bent gefocust op het hier en nu, terwijl je ook je gedachtes kan laten komen en gaan. Artistieke inspanningen zoals deze stellen je in staat je fantasie de vrije loop te laten en je zelfvertrouwen te verbeteren. Volgens de waarnemingen van wetenschappers kun je door minimaal 15 minuten per dag te besteden aan deze schilderactiviteit de emotionele toestand in het algemeen verbeteren, met merkbare resultaten binnen een week.

LAAT DE CREATIVITEIT GEMAKKELIJK LOS

stress verlagen schilderen op nummer

Nog één ding waardoor deze hobby anti-stress werkt, is dat je in staat bent om zelf een kunstwerk te maken. Schilderen op nummer sets bevatten genummerde doeken met toegewezen verfkleuren. Hierdoor schilder je alle kleuren op de juiste plek die het maken van geweldige meesterwerken een stuk gemakkelijker maakt, zodat zelfs beginners kunnen meedoen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het niet hebben van de juiste vaardigheden, hierdoor vermijdt je extra stress. Het enige wat je hoeft te doen is de nummers op het doek te volgen en de juiste kleur voor het juiste vakje te gebruiken.

Een schilderen op nummer kit van ons bevat een genummerd katoenen doek van hoge kwaliteit gespannen op een duurzaam eiken houten frame, genummerde verf set, penselen set met drie maten, vernis om de kleuren te accentueren en het afgewerkte schilderij goed te onderhouden, een ophang setje, een kleuren checklist en een nummer checklist.